Camilla Brinck

Camilla Brinck

är en av Nordens största författare med över 3.5 miljoner sålda böcker

Författaren och Storytellern Camilla Brinck har skapat en unik och myllrande fantasivärld för hela familjen, fylld av humor, spänning och färgsprakande miljöer. Genom sina böcker om karaktärerna Musse & Helium har hon trollbundit barn och vuxna i hela Norden. Den första kapitelboken om Musse & Helium lanserades 2018 och idag finns två kapitelbok-serier samt flera olika bilderböcker och pysselböcker. I sina verk lyfter Camilla Brinck ämnen som medmänsklighet, vänskap, nyfikenhet och självkänsla – massor av lärdomar om livet!

Mer än bara en författare

Inspiratör

Camilla har en förmåga att inspirera barn. Genom syskon mössen Musse & Helium och den magiska fantasi världens övriga karaktärer kommunicerar Camilla viktiga budskap som med medmänsklighet, vänskap och självkänsla.

Camilla inspirerar även vuxna att våga följa sina drömmar och se sina svagheter som styrkor. Oavsett ålder vill Camilla uppmana alla att försöka nå just sin dröm, på dödsbädden ångar man oftast inte det man gjorde utan snarare det man aldrig vågade göra!

Kreatör

Camilla har inte bara författat bokserierna Musse & Helium utan är också delaktig i alla kreativa processer. Exempelvis producerar och spelar Camilla in musiken samt är delaktig i att ta fram bilderna.

Camilla har många kreativa intressen utöver Musse & Heliums värld så som design/inredning, matlagning och att skapa magiska trädgårdar.

Artiklar

Intervju med Camilla Brinck

Så ska hon bli Sveriges svar på Disney

Ända sedan Musse & Helium dök upp av en slump har skaparen Camilla Brink känt att de ska bli någonting stort. Det började som ljudbok och växte till bok, podd och Youtubekanal. Film, spel och brandade produkter ligger i pipen. Camillas mål är tydligt, hon vill bli Sveriges svar på Disney.

Videos

Februari 2022

Böcker & Babbel med Camilla Brinck

I det här avsnittet av Böcker & Babbel besöker vi Camilla Brinck, författaren till de populära barnböckerna om Musse & Helium, barnens favoritmöss! Vi får se Musse och Heliums egna rum samt möta katten Sigge från böckerna. Camilla berättar om sin dyslexi och tipsar om bildrika böcker hon älskar.

December 2017

Musse & Helium, så blev de till!

Här kommer den första filmen där grundaren Camilla Brinck berättar om projektet och om hur Musse & Helium kom till. Trevlig lyssning!

Poddar

Alexander Pärleros intervjuar Camilla Brinck

Att göra succé i varje bransch

Författaren och artisten Camilla Brinck gästar Framgångspodden och visar oss att man kan göra succé i flera branscher! Uppväxt i Fittja hade Camilla drömmar om att bli popstjärna och efter år av slit kom hon att ta sig till USA och skrev samtidigt hits med de allra största producenterna. Men musikkarriären blev inte riktigt som det var tänkt och som av en slump kom istället två nya figurer in i Camillas liv – barnbokskaraktärerna Musse & Helium – som hon idag författar och driver med målet att bli lika stora som Harry Potter!

Författarbesök

Önskar ni öppna dörrarna till magi på er skola eller bibliotek?

Kontakta vår fantastiska bokningsagent David!

Gå med i vår Fanclub!

Som medlem får du exklusivt tillgång till specialerbjudanden, gratismaterial och de senaste nyheterna!

Följ oss på

© 2023 Lindrizia AB

Wishlist 0
Continue Shopping