fbpx

Om oss

Musse, Helium och grundarna bakom

Musse & Heliums uppgift är att finnas där för alla barn i världen som behöver en bästa vän. Ingen ska behöva känna sig ensam. Om vi alla bryr oss om varandra och försöker vara så goda medmänniskor vi kan varje dag, kommer vår värld att bli en bättre, vackrare och mer kärleksfull plats att leva på.

Musse & Helium jobbar dagligen med att försöka vara så goda förebilder som de bara kan. Ibland går det bra och ibland mindre bra, precis som för oss alla. Det handlar inte om att vara perfekt, utan om att göra så gott man kan. Musse & Helium vill alltid alla väl och delar med sig av sina misstag och tankar, för att andra ska kunna lära av dem.

Teamet bakom Musse & Helium

Barn har fantastisk fantasi. Det vill vi bevara, uppmuntra och sprida värdet av genom Musse & Heliums magiska värld och alla dess vänner. Med böckerna vill vi även sprida bra budskap, väcka kreativitet och bidra med klokhet om bland annat självkänsla, magkänsla och civilkurage – utan att den som läser tänker på det.  

Genom Musse & Heliums spännande äventyr kan även lärare samtala med barn om lärdomar, glädje-ämnen och vänskap samtidigt som böckerna är skrivna så att fler barn kan läsa, inspireras och få ökad läslust. 

Tack vare Musse & Helium vill fler barn krypa ned i sängen, vågar gå till skolan och stå upp för kompisar samtidigt som de har kul och lär sig nya saker. 

/Camilla Brinck & Maxim Kalmér 

Studiobild på Camilla Brinck och Maxim Kalmér

Camilla Brinck och Maxim Kalmér tillsammans med Musse och Helium

Våra värdegrunder

R

Nyfikenhet och förståelse

För att utvecklas/lära och förstå vad som är passande i en viss aktivitet/sammanhang.

R

Hjälpsamhet

Att samarbeta, vara snäll mot sig själv och andra.
R

Mod och självkänsla

Att våga testa, utforska och lyssna både på sig själv och andra.
R

Hälsa

Göra saker som är bra för att må och fungera bra, näring, rörelse, vila, tankar, umgås med vänner.
R

Glädje

Leka, skratta och ha kul.