om oss

De två små mössen Musse och Helium har på ett mystiskt vis hamnat hemma hos en tjej som heter Camilla. När mössen en dag upptäcker ett hål i väggen och sugs ner i det, börjar ett spännande och magiskt äventyr! De landar i en värld helt olik vår som kallas för Djurriket. Det visar sig att Musse och Helium är prins och prinsessa i Djurriket och därför får de ett farligt men mycket viktigt uppdrag. Med hjälp av nyfunna vänner gör de sig redo att skickas iväg på sitt livs äventyr. De måste finna den försvunna Guldosten och säkra Djurriket från de elaka Duvjägarna och allt ont.

Musse, Helium och grundarna bakom

Musse & Heliums uppgift är att finnas där för alla barn i världen som behöver en bästa vän. Ingen ska behöva känna sig ensam. Om vi alla bryr oss om varandra och försöker vara så goda medmänniskor vi kan varje dag, kommer vår värld att bli en bättre, vackrare och mer kärleksfull plats att leva på.

Musse & Helium jobbar dagligen med att försöka vara så goda förebilder som de bara kan. Ibland går det bra och ibland mindre bra, precis som för oss alla. Det handlar inte om att vara perfekt, utan om att göra så gott man kan. Musse & Helium vill alltid alla väl och delar med sig av sina misstag och tankar, för att andra ska kunna lära av dem.

Teamet bakom Musse & Helium

Barn har fantastisk fantasi. Det vill vi bevara, uppmuntra och sprida värdet av genom Musse & Heliums magiska värld och alla dess vänner. Med böckerna vill vi även sprida bra budskap, väcka kreativitet och bidra med klokhet om bland annat självkänsla, magkänsla och civilkurage – utan att den som läser tänker på det.  

Genom Musse & Heliums spännande äventyr kan även lärare samtala med barn om lärdomar, glädje-ämnen och vänskap samtidigt som böckerna är skrivna så att fler barn kan läsa, inspireras och få ökad läslust. 

Tack vare Musse & Helium vill fler barn krypa ned i sängen, vågar gå till skolan och stå upp för kompisar samtidigt som de har kul och lär sig nya saker. 

/Camilla Brinck & Maxim Kalmér 

Våra Värdegrunder

Meningfullhet

Meningsfullhet innebär att skapa syfte och djup i våra handlingar, koppla dem till våra värderingar och mål för att uppnå tillfredsställelse och göra en positiv skillnad i våra liv och i världen omkring oss.

Autenticitet

Autenticitet innebär att vara äkta och trovärdig genom att vara i harmoni med ens egna värderingar, uttrycka sig ärligt och vara sann mot sig själv och andra. Det handlar om att vara genuin och autentisk i våra handlingar, ord och relationer.

Geneorositet

Generositet innebär att vara villig att dela med sig av tid, resurser och kärlek till andra människor. Det handlar om att visa omtanke, empati och att vara beredd att ge utan förväntan om något i gengäld. Genom generositet kan vi skapa positiva förändringar och sprida glädje/kärlek i världen omkring oss. Generositet innefattar även att vara snäll mot sig själv.

Innovativitet

Innovativitet innebär att vara kreativ, nyskapande och öppen för att utforska nya idéer och lösningar. Det handlar om att tänka utanför boxen, utmana strukturer och hitta innovativa sätt att förbättra och förändra vardagen. Genom innovativitet kan vi driva framsteg, lösa problem och skapa nya möjligheter i olika områden av livet. Innovativitet skapar helt enkelt en bättre värld.

Samarbetsvillighet

Samarbetsvillighet innebär att vara benägen att arbeta tillsammans med andra, att vara öppen för att lyssna, dela idéer och bidra till gemensamma mål. Det handlar om att skapa en atmosfär av ömsesidigt stöd, respekt och samarbete för att uppnå resultat som är bättre än vad man kan åstadkomma ensam. Genom samarbetsvillighet kan vi främja teamarbete, skapa synergier och bygga starka och framgångsrika gemenskaper och människor.

Kreativitet

Kreativitet innebär att använda fantasin för att utforska nya idéer och lösningar, och att se världen på ett annorlunda sätt för att skapa något unikt, originellt och inspirerande.

Tuffhet

Tuffhet innebär att ha modet att våga göra någonting annorlunda. Att visa civilkurage och stå upp för sig själv och andra. Det handlar om att vara envis, modig och ta ansvar och kämpa för att uppnå mål, även när det är tufft och svårt. Tuffhet kan hjälpa oss att övervinna hinder, växa som människor och uppnå framgång på olika områden av livet.

Gå med i vår Fanclub!

Som medlem får du exklusivt tillgång till specialerbjudanden, gratismaterial och de senaste nyheterna!

Följ oss på

© 2023 Lindrizia AB

Wishlist 0
Continue Shopping