Karaktärerna

Bekanta dig med karaktärerna!

Stig in i en förtrollad värld av oförglömliga äventyr. Musse & Helium bjuder in hela familjen till en myllrande fantasivärld fylld av sagolika väsen, magiska platser och karaktärer som tar tar med er på en resa genom skratt och äventyr.

Musse
Läs merMusse är en väldigt nyfiken och modig mus som förmodligen har en eller flera bokstavskombinationer. Han handlar först och tänker sen. Han är oblyg och säger vad han tycker och tänker. Om han inte förstår något så frågar han direkt. Han är fåfäng och väldigt mån om att sin lugg ska se bra ut. Musse är även en fumlig och klantig liten mus. Musse & Helium är tvillingar, men då Musse föddes ca 5 sek innan Helium så tar han på sig storebror-rollen.

Helium
Läs merHelium är en intelligent liten tjej. Hon tänker först och handlar sen. När man som minst anar det lyser hon till. Hon är försiktigare än sin bror men snabb i sina beslut när hon väl bestämt sig.  Helium är den som egentligen bestämmer av dom två mössen och får ofta leda och hjälpa Musse ur knipor han ofta försätter både sig själv och henne i. Hon gillar att retas och busa med sin bror och är en glad och behaglig liten mus att vara runt.

Camilla
Läs merCamilla är tjejen som är utvald av Trolleråtta att vara fosterförälder åt Musse & Helium i Människovärlden. Hon är deras trygga punkt och uppfostrar mössen som om det var hennes egna barn. Hon vet ingenting om hålet i väggen eller mössens äventyr i Djurriket.

Sigge
Läs merKatten Sigge är en tuff och busig föräldralös katt. Han kommer ursprungligen från Djurriket där hans föräldrar blev dödade av Duvjägarna. Han har skickats upp till Människovärlden av Trolleråtta för att hålla koll på Musse & Helium. Han är deras hemliga livvakt. Mössen är helt ovetandes om detta tills i bok 3. Dom blir senare vänner för livet.

Ta-ta
Läs merTa-Ta är en stor, stark, skräckinjagande och snäll varulv. Han är som en gudfar för Musse & Helium. Det är Ta-Ta och Tant Gamelina som styr över Djurriket nu när Kungen och Drottningen är försvunna. Han har en lång livserfarenhet, är väldigt klok och pedagogisk och lär Musse & Helium bra saker att ta med sig ut i livet. Man vill inte ha Ta-Ta som fiende då han är ett av dom farligaste djuren i Djurriket.

Tant Gamelina
Läs merTant Gamelina är en gammal och ordningssam gam. Hon sköter ruljansen i de godas borg och har kolla på allt som händer i Djurriket. Tant Gamelina är som Musse & Heliums extra mormor och gör allt hon kan för att hjälpa mössen på sitt uppdrag. Ibland kan hon uppfattas som arg men enligt henne själv är hon bara rak och tycker inte man ska bädda in fakta och sanningen i bomull.

Molo
Läs merMolo är en förvirrad, ensam men snäll Alf. Mössen stöter på Molo nere i Djurriket och efter ett skrämmande första möte så blir dom snart bästa vänner och Molo slår följe på det farliga uppdraget. Han känner till Djurriket och hjälper mössens så gott han kan. Molo tål dock inte kyla så han måste lämna sina nyfunna vänner vid gränsen till Lindrizia, där han lovar att troget vänta på att mössen kommer tillbaka.

Bladprataren
Läs merBladprataren är en unik varelse och fungerar som en Walkie-Talkie. Den läser av världen genom vibrationer och då allt liv vibrerar så behöver den inga ögon. Bladis som han också kallas är en av mössens följeslagare genom äventyret. Och för att kunna komma i kontakt och kommunicera med andra bladpratare så måste dom hitta magiska träd längst vägen.

Spåris
Läs merDen lilla nyckelpigan spåris fungerar som en sändare till Ta-Tas dator, så att han kan följa henne och mössen på deras uppdrag. Hon känner även om något bra eller dåligt är på väg att hända. Om något bra är på väg att hända så säger hon ”Bipp-Bopp” och om något dåligt är på väg att hända så upprepar hon ”Abo-Boo”.

Trolleråtta
Läs merTrolleråtta är en vis gammal råtta. Han är också Djurrikets mäktigaste trollkarl. Han har en stav med en magisk kula där han kan se det mest som händer i Djurriket. Han kan dock inte se vart Guldosten är gömd. Trolleråtta har också kontakt med Människovärlden och det är han som hittar fosterhem till både Sigge och mössen. Trolleråtta kontrollerar även dom flesta hålen som man kan förflytta sig till olika platser och världar igenom.

Frah
Läs merPrinsessan Frah är god och härskar i vinterlandet Lindrizia som är ett eget land i Djurriket. Hon är sedan länge vän med Ta-Ta. Frah hjälper mössen när dom färdas genom Lindrizia och låter dom bo i hennes magiska svävande sagoslott. Hon älskar festiviteter och bjuder gärna in till fest.

Duvjägarna
Läs merDuvjägarna är Djurrikets onda fiende. Med sin ledare Fjäderspets försöker dom få tag på Guldosten så att dom kan ta över makten i Djurriket. Om det händer faller ett mörker över hela riket och alla dess invånare. Deras hemska plan är att tillfångata Musse & Helium så att dom kan utöva utpressning och få tag på Guldosten. Därför är Duvjägarna konstant hack i häl på våra små vänner.

Gullefjun
Läs merGullefjun är Duvjägarnas snälla dotter. Hennes mamma är en papegoja, vilket förklarar hennes färgglada fjädrar. Gullefjun vill lämna Jägar-duvorna eftersom de är onda och hon själv är snäll.

Charlie
Läs merCharlie är en blandras. Han mamma var ett lejon och hans pappa var en, gris… en stolt gris.
Charlie är en av Ta-Tas bästa vänner.
Hans uppgift i borgen är att varna när faror närmar sig, genom att grymta på sitt alldeles egna sätt.
Han hjälper också mössen i den slutgiltiga kampen mot Duvjägarna.

Larvis
Läs merLarven Larvis är en av Ta-Tas goda vänner och blir även nära vän med Musse & Helium. Larvis har båten som hjälper mössen över sjön till det visksäkra huset där Ta-Ta kan berätta om det hemliga uppdraget.
Larvis älskar att äta krita och därför varierar hans röst precis som en tonåring i puberteten.

Fyren Myren
Läs merGeneral Fyren Myren är ledare för en trupp arbetsmyror som ständigt är ute på olika uppdrag för att hålla ordning i Djurriket.
Eftersom att generalen har varit ute på fältet under så många år så har han goda geografiska kunskaper om Djurriket. Han har även koll på hemliga magiska leder och broar som dom flesta andra inte vet om.
Fyren Myren hjälper också mössen att komma vidare när dom har fastnat på sitt uppdrag.

Morris
Läs merMorris är trummisen i Anty-Panty-trupperna.

Båt
Läs merDen talande båten är transportmedlet på en hemlig flod i Djurens rike. Båten är en av Ta-tas många kontakter som hjälper Maxi & Helium på deras resa.

Sniglo
Läs merSköldpaddan är en gammal och vis sköldpadda som hjälper Musse & Helium på deras resa.

Sjusåvaren
Läs merDe sjusovar-draken är en sömndrake som hjälper Maxi & Helium på deras resa. Hon är gammal, mycket vis och har en fransk accent. Sjusovar-draken såg Maxi & Heliums mamma och pappa när de gav sig iväg för att gömma Den Gyllene Osten.

Onda Andar
Läs merDom onda andarna konspirerar med Duvjägarna och vill att mörkret faller över Djurriket.
Det var dom onda andarna som tillsammans med Duvjägarna, tvingade mössens föräldrar att skicka upp Musse & Helium till Människovärlden.
Då dom hotade med att kidnappa mössen och utöva utpressning mot Guldosten.

Galaha
Läs merGalaha är ett snömonster som bor innanför Lindrizias gränser. Han kan byta skepnad och kamouflerar sig i snö och is. Han rör sig både i, under och över snötäcket. Hans framkomst märks ofta genom att en lavin kommer farande.
Han är såklart ute efter Musse & Helium när dom kommer in i landet Lindrizia.

Mamma & Pappa
Läs merM&H´s mamma och pappa. Kung & Drottning i Djurriket. De har lyckats skydda Guldosten i flera hundra år från de onda. De försvann själva när de skulle gömma Guldosten.

Dronta
Läs merDronta är en magisk slime-mästare. Hon kommer från en av de äldsta familjerna av slime-mäs-
tare i vårt universum. Hon kan förvandla sig till i stort sett vad som helst och är till stor hjälp på M&H resa.

Vildklo

En väldigt klok, streetsmart gatukatt som blev övergiven av sina människor som skaffade henne. Hon kan och känner alla i den stora sten, samt känner till magiska portaler till andra världar.

Quantina

Ett rävliknande magiskt djur, djungelns ledare i Zoodalien.

Storstrut

Jättestor fågel som avskyr att flyga. Ändå flyger han gänget till Bulldozers hägkvarter.

Bulldozer

En skalbagge till gängledare med många spanare, har ett högkvarter på en ö.

Dantelante

En stor fågel som hatar att flyga. Han bor i Zoolandia och känner Quantina.

Silvervinge

En magisk fjärill som bor på ön Ibuza. Där är hon ledaren Bulldozers högerhand.

Hoppitopp

Är Bulldozers privata chaufför på ön Ibuza.

Leguanen

Bor långt under marken på ön Ibuza, där han vaktar Bulldozers unika ondskemätare. En apparaten mäter energinivån i hela vårt universum.

Paddovitch

Paddovitch är en snäll padda som har info om kan ha info om M&H´s mamma och pappa. Man kommer till hans otrologa slott som ligger djupt under marken, genom en vanlig brevlåda i människovärlden som det står nr 42 på.

Gullefjuns mamma

En vacker, snäll papegoja som är tillsammans och fått barn ihop med Duvjägarledaren Fjäderspets. deras dotter heter Gullefjun.

Trollslända

En vanlig trollslända i människovärlden som bara chillar hela dagarna.Har ingen större roll.

Vattenriddare

Vattenriddarna är Vattensfolkets vakter som under dagarna försvandlas till dagsländor och färdas till människovärlden där de samlar så mycket information de bara kan, om allt och alla. Därmed sitter Vattenfolket på en av universums största infomations-banker.

Vattshima

Ledare över vattensfolket som bor i Splashomanien.

Swan Ship

Ett flygande svanskepp som bor i vattenlandet Splashomanien

Jei-Lo

En snäll djuvjägare som lyckats fly från Djurriket och duvjägarnästet från de onda Duvjägarna.

Svampnissisar

Bor i och vaktar Svampolystina

Norpisar

Är prinsessan Frahs allt i allo-fixare. De bor hos prinsessan Frah i Lindrizia. De är även de skickligaste sjuksyrror du kan finna i Lindrizia.

Fru & Herr Enöga

Ett roligt par som bor i Lindrizia och är vänner med prinsessan Frah

Långhals vinge

Är långhalsade fjärilar som liknar giraffer. De skyddar varelser från att bli attackerade och bitna av ilskna Loppepiter

Bonka Boll

Bor i Djurriket och hoppar bort dålig energi på platser där det hänt jobbiga eller hemska saker.

Norpisar

Är prinsessan Frahs allt i allo-fixare. De bor hos prinsessan Frah i Lindrizia. De är även de skickligaste sjuksyrror du kan finna i Lindrizia.

Fru & Herr Enöga

Ett roligt par som bor i Lindrizia och är vänner med prinsessan Frah

Långhals vinge

Är långhalsade fjärilar som liknar giraffer. De skyddar varelser från att bli attackerade och bitna av ilskna Loppepiter

Bonka Boll

Bor i Djurriket och hoppar bort dålig energi på platser där det hänt jobbiga eller hemska saker.

Gå med i vår Fanclub!

Som medlem får du exklusivt tillgång till specialerbjudanden, gratismaterial och de senaste nyheterna!

Följ oss på

© 2023 Lindrizia AB

Wishlist 0
Continue Shopping