Av Olga Brinck

4 Oktober, 2023

Fantasysuccén Musse & Helium blir storslagen långfilm

Camilla Brincks succébokserie ”Musse & Helium” har sålt över 3,5 miljoner böcker i Norden och nu är det klart att den första bokserien kommer till liv i en animerad långfilm. Med produktion av Nordisk Film och Qvisten Animation kommer publiken at få följa med ”Musse & Helium” på den vita duken.

Lindrizia AB, ägaren till Camilla Brincks familjeuniversum, har länge haft planer på att utveckla en familjefilm baserad på ”Musse & Helium”, den snabbast växande barn -och familjebokserien någonsin i Sverige och Norge. Det nya filmavtalet med Nordisk Film och norska Qvisten Animation är en del av den internationella expansionen av varumärket ”Musse & Helium” som även omfattar böcker, musik, spel, föreställningar och mer därtill.

– "Wow, det är så magiskt att se vårt älskade ”Musse & Helium”-universum komma till liv på den vita duken. Äntligen kan vi berätta för alla ”Musse & Helium”-fans att vi är i färd med att skapa en animerad familjefilm med de bästa talangerna i Norden. Vi ser fram emot premiären och att få dela upplevelsen av ”Musse & Heliums” magiska fantasiäventyr på bio med er" säger Camilla Brinck

Den kommande ”Musse & Helium”-filmen kommer att rikta sig till såväl nordiska som internationella marknader, med det välkända filmbolaget Nordisk Film som samproducent och innehavare av de nordiska distributionsrättigheterna.


– "Vi är mycket glada över att samarbeta med Qvisten Animation och Lindrizia AB för att förvandla Camilla Brincks magiska bokserie till film. ”Musse & Helium” är ett fantastiskt universum med engagerande berättelser. Det passar perfekt med vår ambition inom Nordisk Film, att ge liv åt berättelser och filmer till marknaden som barn och familjer älskar och uppskattar!" säger Rasmus Krogh, Vice President Sales & Acquisition, Nordisk Film.

Lindrizia ser också fram emot samarbetet där ambitionen är att skapa den mest påkostade animerade familjefilmen som har gjorts i Norden.

– "Det här är en spännande och ambitiös milstolpe för oss, att skapa den bästa animerade familjefilmen någonsin i Norden. Med det här samarbetet kan vi leverera en film av exceptionell kvalitet som inte bara kommer att älskas i Norden utan också bli en framgång internationellt. Med Qvisten Animations expertis och många fantastiska mästerverk, som varit succéer både nationellt och internationellt, tror vi att de är de bästa på att förverkliga ”Musse & Helium” till en animerad familjefilm." säger Thomas Lööw, VD, Lindrizia AB.

Det sagoäventyr som Camilla Brinck har författat för hela familjen handlar om syskonmössen ”Musse & Helium” som bor hos Camilla i Människovärlden, men en dag sugs de in i et hål i väggen och hamnar i Djurriket. Här ger de sig ut på ett magiskt fantasiäventyr för att rädda djurriket men då måste de först finna Guldosten. Nu expanderas ”Musse & Helium”-universumet ytterligare till biograferna.

Om Lindrizia AB

Lindrizia AB är et svenskt rättighetsbolag som producerar, säljer och licensierar rättigheter för användning av varumärkena ”Musse & Helium” i de nordiska länderna och ”Maxi & Helium” över hela världen. Vi bygger varumärket genom: Böcker, Ljudböcker, Brädspel, E-spel, Datorspel, Appar, Merchandise, Live events, SoMe Content, Utbildningsmaterial, Musik, Animerat material, Filmer, Serier, AI-produkter och mycket mer. Vår vision är att sprida glädje, magi och livskunskap, och at vara närvarande i alla barns liv. ”Musse & Helium” - böckerna har hittills sålt för mer än 200 miljoner SEK i Norden.

Om Nordisk Film

Nordisk Film är et ledande nordiskt underhållningsföretag med fokus på storytelling över olika plattformar. Vi producerar, marknadsför och distribuerar flmer och serier, driver en ledande nordisk biografkedja, står bakom globala spelstudios och PlayStation i Norden och Baltikum samt levererar digitala presentkortslösningar till hela världen. Nordisk Film är en del av mediekoncernen Egmont som varje år donerar ca 130 miljoner SEK till stöd för utsatta barn och ungdomar. We bring stories to life.

Om Qvisten Animation

Qvisten Animation grundades 1994 och har nu 65 anställda som levererar prisbelönta långfilmer, reklamfilmer och TV-serier. Med egna regissörer, ett komplett animationsteam och studiolokaler erbjuder Qvisten Animation ett brett utbud av högkvalitativ animation från klassisk 2D till 3D, stop-motion, VFX och rörlig grafik. Qvisten Animations mål för de kommande åren är att ytterligare utöka vår roll som en av de ledande leverantörerna av familjeunderhållning i Europa, med fokus på kompromisslös teknik och fängslande berättelser.

Gå med i vår Fanclub!

Som medlem får du exklusivt tillgång till specialerbjudanden, gratismaterial och de senaste nyheterna!

Följ oss på

© 2023 Lindrizia AB

Wishlist 0
Continue Shopping